Produkty funkcjonalne

Funkcjonalne wyroby ciastkarskie o podwyższonej wartości odżywczej.

Opracowane przez nas funkcjonalne wyroby ciastkarskie to innowacyjny asortyment ciast charakteryzujący się w porównaniu do typowych wyrobów ciastkarskich znacznie podwyższoną wartością odżywczą. Charakteryzują się obniżoną wartością energetyczną, nie zawierają bądź zawierają w ograniczonej ilości dodatku sacharozy. Smak słodki ciastom nadaje zastosowany ksylitol, występujący  naturalnie w wielu produktach, m. in. w śliwkach, malinach, a także cukry występujące naturalnie w surowcach (owoce, mleko itp.). Oferowane wyroby posiadają podwyższoną zawartość pełnowartościowego białka pochodzącego m. in. z białek serwatkowych, jaj i produktów mlecznych, spełniając tym samym zapotrzebowanie osób aktywnych fizycznie. Są również bogate w błonnik rozpuszczalny – inulinę, wykazującą właściwości prebiotyczne.