Wdrożenie technologii produkcji innowacyjnych funkcjonalnych wyrobów ciastkarskich o podwyższonej wartości odżywczej

W okresie 01.12.2017 – 30.09.2018 Wójcik Sp. J. realizowała projekt RPMA.03.03.00-14-8948/17 „Wdrożenie technologii produkcji innowacyjnych funkcjonalnych wyrobów ciastkarskich o podwyższonej wartości odżywczej”, co stanowiło również cel realizacji projektu. Efektem projektu było wprowadzenie do oferty Wnioskodawcy dwóch nowych grup produktowych: ciast funkcjonalnych bez nadzienia oraz ciast funkcjonalnych z nadzieniem kremowym. Ciasta te opierają się na własnych, innowacyjnych recepturach zapewniających podwyższoną wartość odżywczą oraz posiadają cechy takie jak: obniżony indeks glikemiczny oraz wymienniki węglowodanowe, obniżona zawartość tłuszczu, brak sztucznych barwników i substancji konserwujących.  Przedmiot projektu obejmował inwestycję w aktywa trwałe służące zapewnieniu realizacji procesu produkcyjnego. Całkowita wartość projektu wyniosła 2 041 800,00 PLN, a wkład Funduszy Europejskich 748 852,50 PLN.